DiamondChallengeMoldova_final_pitch_competition

 

Organizația INVENTO vă invită sâmbătă, 28 ianuarie 2017, la finala competiției naționale „Diamond Challenge Moldova”, la care vor fi desemnate echipele ce vor reprezenta R.Moldova în cadrul finalei celei mai mari competiții de antreprenoriat din lume dedicate liceenilor, ce va avea loc la Delaware, SUA.

 

Acest eveniment este unul cu adevărat spectaculos, așa cum unii dintre cei mai buni elevi din întreaga țară vor concura unul împotriva celuilalt pentru premiul mare.

 

Diamond Challenge este o competiție internațională de antreprenoriat, destinată elevilor cu spirit competitiv, ce au o idee de afacere și își doresc implementarea acesteia în practică. Pe parcursul a 3 luni de zile, echipele înregistrate în concurs sunt instruite gratuit în domeniul antreprenoriatului, beneficind de ajutor prin intermediul trainingurilor cu experți locali și internaționali, a lecțiilor și a curriculei on-line.

 

În pofida dimensiunilor modeste pe harta politică a lumii, Moldova are o reputație strălucită în cadrul marelor finale de la Delaware, SUA. Readucem aminte că în luna aprilie 2016, echipa Do it for Bunica, a câștigat premiul mare în Statele Unite ale Americii, la categoria impact social, aducând acasă un premiu în valoare de $10.000, bani pe care echipa intenționează să-I folosească pentru a crea o platformă web destinată migranților din R. Moldova, unde aceștia pot găsi și plăti online tineri/adolescenți localnici pentru a ajuta părinții lor în etate cu treburile gospodărești.

 

Sâmbătă, data de 28 ianuarie, cu începere de la orele 10:30, 13 echipe se vor lupta pentru șansa de a repeta această istorie de success. În cadrul finalei naționale, 6 echipe  vor concura la categoria Business Concept, iar alte 7 la o categorie nouă de concurs - Social Venture (social entrepreneurship),  pentru a obține premiul mare în valoare de $1000 și șansa de a reprezenta R. Moldova în cadrul finalei internaționale, la Youth Entrepreneurship Summit, ce va avea loc în luna aprilie, la Delaware, SUA.

Finala Diamond Challenge Moldova promite a fi un spectacol al celor mai bune idei de afaceri, prezentate cu multă ingeniozitate și creativitate, în spiritul reality show-urilor americane de business, așa cum este renumitul show ‘Shark Tank’.

Pentru al patrulea an consecutiv, programul Diamond Challenge Moldova este implementat de către A.O. INVENTO cu susținerea financiară a University of Delaware – Horn Program in Entrepreneurship, a Secției Afaceri Publice a Ambasadei Statelor Unite în Republica Moldova, cu suportul a Dreamups Innovation Campus și a Corpului Păcii în Moldova.