„Acțiune pentru Justiție” este un proiect destinat  juriștilor activi, ce are drept scop formarea personală și profesională a 20 de tineri juriști pentru a acționa cu integritate și profesionalism, creând nemijlocit o rețea de persoane cheie pentru dezvoltarea țării.

Proiectul Acțiune pentru Justiție este un cadru de dezvoltare alcătuit din 4 componente:

I. Iknow (Cunoaștere) – Curs de dezvoltare personală pentru capacitarea în domeniul  liderismului, oratoriei, managementul timpului, personal brandingului și comunicării eficiente.

II. ILearn (Interacțiune) -  Sesiuni cu experți profesioniști din drept și nu numai, din țară și de peste hotare, în cadrul cărora vor fi abordate subiecte actuale sistemului de drept.

Acest modul prevede și 5 vizite de studiu în instituțiile relevante sistemului de drept, inclusiv Parlamentul Republicii Moldova, Institutul Național de Justiție, Curtea Constituțională.

III. ICare (Relaționare) – Program de mentorat realizat între participanții din proiect și specialiști din domeniul juridic (parte a comunității Acțiune pentru Justiție), în vederea fortificării unei mișcări pentru integritate în domeniul justiției, și creării unui mediu favorabil pentru noi initiative civice.

IV. ICan (Acțiune) – Instruire și consiliere în domeniul managementului proiectelor, în contextul în care cele mai bune proiecte vor fi susținute în procesul de realizare.

INVENTO este o organizație nonguvernamentală și nonprofit, creată în 2011, care are misiunea de a educa, inspira, informa și asista atât organizațiile cât și persoane individuale în crearea, îmbunătățirea și menținerea unei dezvoltări continue a societății.

 

Proiectul „Acțiune pentru Justiție” este susținut prin grant de către Departamentul de Stat al Ambasadei SUA, Secția Justiția penală și aplicare a legii și implementat de Asociația Obștească INVENTO.