Diamond Challenge Moldova” este un proiect de origine americană, care își propune să întrunească mai multe echipe de pe teritoriul întregii țări, a câte 2-4 membri, ghidați de un lider adult (profesor, antreprenor local etc), care au ocazia pe parcursul proiectului să cunoască o abordare inovativă a domeniului de business, să consulte mentori avizaţi în diverse domenii și să dezvolte singuri o idee de afacere.

University of Delaware Horn Program in Entrepreneurship a creat programul Diamond Challenge Moldova cu scopul de a oferi tuturor liceenilor din lume oportunitatea de a învăța mai multe despre antreprenoriat și de a transforma propriile idei în realitate. Participanții Diamond Challenge câștigă o experiență valoroasă în domeniul antreprenoriatului clasic și celul social prin:

CONCEPEREA unei idei de business sau antreprenoriat social;

TESTAREA ideii prin intervierea potențialilor clienți / cumpărători, astfel adunând informații ce pot valida fezabilitatea ideii lor de afacere;

PREZENTAREA ideii prin scrierea unui concept de afacere (bazat pe instrumentul Lean Canvas) și prezentarea acesteia în fața unui juriu specializat.

Diamond Challenge se află deja la a cincea ediție în Republica Moldova. În edițiile anterioare,  cinci dintre echipele din R.Moldova au reușit să să clasifice în finalele internaționale, unde au reprezentat cu demnitate țara și au obținut premii bănești în sumă de peste 16000$.

 

Proiectul „Diamond Challenge Moldova” este implementat de A.O. INVENTO cu susținerea financiară a Ministerului Tineretului și Sportului, a University of Delaware – Horn Program in Entrepreneurship și a Ambasadei Statelor Unite în Republica Moldova.