EduJust

 

La sfârșitul lunii aprilie, membrii comunității „Acțiune pentru Justiție” au lansat proiectul „EduJust”. EduJust este un proiect care are drept scop prevenirea și reducerea numărului infracțiunilor comise de către minori, prin informarea adolescenților cu privire la instituția delincvenței juvenile și a garanțiilor acordate de către stat. Organizatorii proiectului - participanții celei dintâi și a doua ediții „Acțiune pentru Justiție”, în colaborare cu angajații Inspectoratului General al Poliției și-au propus organizarea unei serii de lecții publice itinerate în localitățile în care a fost înregistrată cea mai înaltă rată a delincvenței juvenile. 

 

EduJust

 

De la începutul lunii mai, grupul de acțiune „EduJust” a ajuns în 5 localități, printre care: satul Cișmea și satul Ghetlova din raionul Orhei și satele Țîpala, Molești și Costești din raionul Ialoveni.

Aurelia Palamarciuc, una dintre memebrele comunității „Acțiune pentru Justiție” ne-a relatat cum a decurs una dintre vizitele în teritoriu: „La data de 10 mai 2017, echipa de formatori EduJust, însoțiți de polițistul de sector s-au deplasat în satul Ghetlova, Orhei, unde un grup de elevi au fost invitați să participe la o oră de informare privind delicvența juvenilă. La această oră au fost prezenți 42 de elevi ai claselor a VIII-IX din cadrul gimnaziului Ghetlova, care au aflat multe informații utile despre ininfracțiune și tipurile de infracțiuni, vârsta la care minorul poate fi atras la răspundere și care sunt organele de drept la care poate apela un minor aflat în conflict cu legea. La sfârșit de sesiune, echipa EduJust a premiat toți elevii pentru implicarea activă în discuții.”

 

EduJust

  

Proiectul și rezultatele proiectului pot fi urmărite pe pagina oficială de Facebook EduJust. 

 

Readucem aminte că proiectul EduJust vine în urmarea unui alt proiect organizat de către membrii comunității „Acțiune pentru Justiție” - „Indiferența provoacă delincvență”

 

Proiectul EduJust este susținut de către: A.O. INVENTOAsociatia pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă - AGERFreedom House in Moldova și Inspectoratul General al Poliției.

 

EduJust_logo_band