„Justiţie prin instruire continuă”

 

Membrii comunității „Acțiune pentru Justiție” au lansat în această lună un nou proiect, inititulat generic „Justiţie prin instruire continuă”. Proiectul are drept scop formarea continuă a funcționarilor din sectorul justiției (funcţionari publici din cadrul Procuraturii Generale; colaboratori din cadrul Departamentul Institutiilor Penitenciare) întru îmbunătăţirea calităţii exercitării atribuţiilor de serviciu prin dezvoltarea cunoştinţelor suplimentare specifice în domeniul de activitate, deprinderilor şi abilităţilor sociale, interpersonale, dar şi manageriale corespunzătoare postului de muncă.

 

Proiectul „Justiţie prin instruire continuă” a demarat la 12 mai 2017 cu o sesiune de instruire organizată pentru funcţionarii publici din cadrul Procuraturii Generale, cu genericul „Managementul conduitei etice şi profesionale”, sesiune la care au participat 23 de funcţionari publici. În cadrul sesiunii, participanții au fost instruiți în: managementul comunicării, managementul conflictului și normele de conduită ale funcţionarului public.

 

Organizatorii anunță că în viitorul apropiat urmează o sesiune de instruire în „Management şi leadership”, destinată şefilor de secţii și direcţii din cadrul Departamentului Instituţiilor Penitenciare.

 

Proiectul „Justiţie prin instruire continuă” este implementat de către participanţii proiectului „Acţiune pentru Justiţie”, implementat de AO Invento cu sprijinul financiar al Ambasadei SUA în Republica Moldova.