Sistemul de justiție din Republica Moldova se confruntă cu diverse probleme ce țin de funcționarea statului de drept și accesul cetățenilor la justiție. De aceea, dacă ai avut/ai calitatea de justițiabil (persoană care a interacționat cu lucrătorii din domeniul justiției, fie avocat, procuror, judecător, notar, etc.) poți oferi o apreciere serviciilor acestora și veni cu recomandări de îmbunătățire.

 

În luna septembrie, demarează programul cu durată de 6 luni, de dezvoltare a competențelor personale ale profesioniștilor din sistemul justiției din raioanele Soroca, Criuleni, Cimișlia și Comrat. Acordă 5 minute pentru a completa chestionarul anonim: https://forms.gle/behizsqtM9g5u15RA până pe 9 septembrie, 2020 și ajută la creșterea calității justiției din Republica Moldova, așa încât, în baza răspunsurilor tale să înțelegem ce necesități de consolidare a capacităților există. 

 

În baza necesităților identificate în chestionar, vom stabili domeniile primordiale de intervenție în cadrul programului de dezvoltare din cele 4 regiuni. 

 

Evaluarea necesităților de consolidare a capacităților profesioniștilor din sistemul justiției este desfășurată cu suportul companiei de training și consultanță AXA Management Consulting. 

 

Proiectul „Consolidarea eficienței și accesului la justiție în Moldova” este implementat de PNUD Moldova în parteneriat cu Institutul pentru Reforme Penale și INVENTO, cu suportul financiar al Suediei. Proiectul are drept obiectiv consolidarea eficienței serviciilor din domeniul justiției și îmbunătățirea accesului la justiție pentru bărbații și femeile din Republica Moldova, în special pentru cei din grupurile vulnerabile și marginalizate.