O direcție de activitate a organizației INVENTO este creșterea nivelului de încredere și transparență în sistemul justiție din țară. În acest sens, INVENTO desfășoară proiecte ce au drept scop creșterea nivelului culturii juridice a persoanelor din categoriile social-vulnerabile și îmbunătățirea cooperării dintre mass-media și instituțiile din sistemul justiției.

Astfel, la data de 10 noiembrie 2020, a fost lansat proiectul Maratonul Justiției ediție a II-a, un proiect ce are drept scop creșterea nivelului culturii juridice a persoanelor din categoriile social-vulnerabile și îmbunătățirea cooperării dintre mass-media și instituțiile din sistemul justiției. 

 

 

Beneficiarii acestei ediții au fost desemnați:

  • AO Proiectul media „CU SENS” - Justiție cu sens

  • Consiliul Național al Tineretului din Moldova - Justiție pentru TINEri

  • Clinica Juridică Comrat - Повышение правовой грамотности жителей АТО Гагаузия через СМИ

  • Centrul de Justiție Socială ECHITATE - Justiție echitabilă pentru toți

  • AO Centrul de Instruire și Dezvoltare Educațională - Sporirea cunoștințelor juridice a persoanelor din grupurile social vulnerabile prin podcasturi incluzive

 

Prin urmare, partenerii de implementare vor contribui la sporirea capacităților profesioniștilor din sistemul justiției de a furniza servicii calitative, consolidarea societății civile și a inițiativelor din justiție, cât și creșterea nivelului de cunoștințe juridice a populației marginalizate.

***

Programul de Granturi – Maratonul Justiției II este un cadou al Guvernului Statelor Unite și este implementat de către INVENTO, cu sprijinul Departamentului de Stat al SUA, Biroului Internațional de Asistență în Combaterea Traficului de Droguri și Aplicare a Legii, prin intermediul Freedom House în Moldova.