Euroimpact_training_INVENTO_Newcastle_UK

 

În perioada 2-9 martie 2017, trei tinere active în sectorul de tineret: Eugenia, Cătălina și Corina, s-au aventurat într-o călătorie până-n îndepăratatele ținuturi ale Marii Britaniei, acolo unde au reprezentat INVENTO și au avut posibilitatea de a cunoaște arta managementului de proiect sub diverse aspecte, într-un curs numit sugestiv EUROIMPACT. Și pentru că astăzi e Ziua Internațională a Fericirii, iar fericirea nu este completă până când nu o împărtășești cu altcineva, tinerele au ținut să împărtășească cu noi un pic din impresiile lor:

 

„Atunci când spui Marea Britanie, prima asociere cumva este Londra, Big Ben-ul şi Queen Elizabeth. Dar oare câţi din noi s-au și au vizitat oraşele din sud ori cele din nord? Iată nici eu nu am făcut acest lucru până când nu am văzut posibilitatea de a participa într-un proiect susţinut de programul Erasmus+ și organizat de către organizația Opportunity UK , numit EuroImpact, ce a fost găzduit în Newcastle-upon-Tyne,  un orășel din nord-estul Angliei, unde urma să ne dezvoltăm abilităţi practice de implementare a unui proiect, de majorare a impactului, unde mai pui și oportuntatea de a stabili potenţiale parteneriate cu alte ţări memebre UE care deja au o experienţă valoroasă în domeniul nonguvernamental.

Euroimpact mi-a oferit o serie de intrumente de lucru atât tehnice cât şi practice, care îţi oferă rezultate în momentul în care le aplici. Pe lângă asta, am avut ocazia să lucrăm în teren, în campusul universitar din Newcastle, şi chiar să ne simţim parte a acelei lumi studențești, total diferită de a noastră.

Cred cu tărie că astfel de training-uri îţi deschid orizonturi noi şi te dezvoltă nu doar la nivel personal, dar și profesional prin intermediul provocărilor la care ești supus”, Eugenia MAXIM, Centrul Internațional La Strada 

 

Euroimpact_training_INVENTO_Newcastle_UK

 

„Participare mea la training-ul „Euroimpact” din Marea Britanie rămâne a fi o experiență unică, atât prin practicile utilizate de către traineri, cât și prin cunoștințele pe care le-am dobândit pe parcursul acestor 8 zile. Țin să menționez în special campania pe care am desfășurat-o în Newcastle-upon-Tyne, ce ne-a dat oportunitatea de a interacționa cu studenții locali, printre care am promovay proiectele Erasmus+. Această experiență inedită a avut scopul de a ne introduce în tematica trainingului prin metode eficiente de a ajunge la impact asupra comunității prin activitatea noastră.

Țin să menționez că fost o bună lecție pentru mine, la sigur utilă în realizarea pe viitor a proiectelor Erasmus+,  pe care urmăresc să le dezvolt în continuare. Și ca să nu uit, contextul internațional și locația de care am beneficiat au fost extraordinare!”, Cătălina CERNENCO, Centrul Republican pentru Copii şi Tineret ARTICO

 

Euroimpact_training_INVENTO_Newcastle_UK

 

„Am avut parte de o experiență minunată, cu o varietate de activităţi, care au fost combinate într-un mod foarte logic: începând cu exerciţii de teambuilding, icebreakinguri, discutii despre oportunităţile marca Erasmus+, acestea fiind îmbinate cu subiecte și instrumente strict profesionale, cum ar fi: impactul proiectelor internaţionale, instrumente de măsurare a impactului, matricea cadrului logic, studii de caz, etc. În aceste 8 zile, am avut ocazia să ne testăm limitele și chiar să ne depășim la propriu zona de confort. Cum? Prin a organiza o provocare într-un loc public – și anume o campanie de informare ad-hoc, în public, pe străzile din Newcastle, despre țările și culturile din care provenim.

Euroimpact este un proiect care a adunat la un loc oameni din 8 ţări cu idei absolut geniale. A fost incredibil să mă aflu într-un mediu în care creativitatea era la ea acasă.”, Corina ERȘOV, A.O. Filocalia 

Mai multe despre experiența Corinei, puteți citi aici.

 

Euroimpact_training_INVENTO_Newcastle_UK

 

EUROIMPACT este un proiect marca Erasmus+, desfășurat de către Opportunity UK și GEYC România, în parteneriat cu INVENTO Moldova și alți patru parteneri din Croația, Malta, Spania și Ucraina.