Ai o idee de afacere și îți dorești implementarea acesteia? Aplică la competiția internațională de antreprenoriat - Diamond Challenge. Ideile tale merită o șansă la existență!

 

Context general:

Diamond Challenge Moldova, ediția a VI-a este o competiție internațională de antreprenoriat, destinată tinerilor cu vârsta cuprinsă 14 - 18 ani (licee, colegii, școli profesionale) cu spirit competitiv, care au o idee de afacere și își doresc implementarea acesteia. Acest proiect își propune să întrunească mai multe echipe de pe teritoriul întregii țări, a cîte 2 - 4 membri, ghidați de un lider adult (profesor, antreprenor local, etc), care vor avea ocazia să cunoască o abordare inovativă a domeniului de business, să consulte mentori avizaţi în diverse domenii și să dezvolte singuri o idee de afacere.

 

Una dintre cele mai bune idei de afacere va fi premiată cu $1000 și oportunitatea de a participa la finala internațională a concursului din Delaware, SUA, unde pot concura pentru următoarele premii:

- I loc - $ 13000;
- II loc - $ 9000;
- III loc - $ 5500. 

Din 2013, de când organizația INVENTO a devenit gazdă a proiectului, cinci dintre echipele din Republica Moldova au reușit să se clasifice în finalele internaționale, unde au reprezentat cu demnitate țara și au obținut premii bănești în sumă de peste $16000.

 

Condiții de eligibilitate:

- Ești elev(ă) în clasa a 9-12-a;
- Ai o echipă din cel puțin 2 și cel mult 4 membri;
- Cunoști engleza cel puțin la nivel conversațional (*competiția națională și internațională se desfășoară în limba engleză);
- Echipa ta are un mentor (profesor, antreprenor local etc), gata să vă ghideze pe tot parcursul competiției;
- Ești pregătit să cunoști o abordare inovativă a domeniului de business, să consulți mentori avizaţi în diverse domenii și să dezvolte cu echipa o idee de afacere.

 

Procedura de aplicare:

Te  înregistrezi în competiție, completând următorul formular: www.diamondchallenge.org. Se înregistrează doar liderul de echipă care oferă toate detalii solicitate despre echipă, mentorul acesteia și planul de afaceri.  Poți înregistra inițial echipa, fără a încărca conceptul de afaceri.

Termenul limită pentru a încărca conceptul de afaceri este 30 decembrie, 2018. Conceptul de afaceri se scrie în limba engleză și concomitent se atașează o scurtă prezentare PPT a acestuia.

 

Etapa finală a competiției

Finala națională a competiției va avea loc la data de 16 februarie 2019, unde echipele își vor prezenta ideile de afaceri în fața unui juriu. La această etapă va fi identificată echipa învingătoare, care va lua premiul de $1000 și oportunitatea de a participa la finala internațională a concursului din Delaware, SUA.

 

De reținut:

1. Tinerii din Republica Moldova pot aplica doar cu o idee de antreprenoriat social (vezi aici).

2. Înregistrarea trebuie să aibă un conținut complet. Echipele care nu vor avea un mentor și care nu își vor încărca planul de afaceri și prezentarea PPT a acesteia vor fi discalificate.

 

 

Pentru mai multe informații, poți să ne contactezi:
Email:  ao.invento@gmail.com
Telefon: +373 69374522

Mai multe informații despre precedentele ediții la: Diamond Challenge Moldova și INVENTO.

 

Diamond Challenge Moldova este implementat de către A.O. INVENTO cu susținerea financiară a Universității Delaware – Horn Program in Entrepreneurship, în parteneriat cu Centrul pentru Tineri „MAIB studio Avanti”JCI ChișinăuPeace Corps Moldova și  FLEX Moldova.