În scopul abilitării femeilor avocate în utilizarea tehnologiilor informaționale, Asociația Femeilor Avocate din Moldova, la 16.02.2019 a dat startul instruirii a 96 avocate din mun. Chișinău în cadrul a 6 ateliere de lucru, ce se vor desfășura în perioada februarie-iulie 2019 la sediul Uniunii Avocaților din Moldova. La primul Atelier au participat 18 avocate și 3 avocați,  după cum au fost  înregistrați în lista pentru 16.02.2019.

 

Atelierele de lucru se desfășoară în cadrul proiectului „Instruirea femeilor avocate în utilizarea tehnologiilor informaționale în activitatea profesională”, implementat cu suportul A.O. „INVENTO”, oferit de către poporul american prin intermediul Departamentului de Stat al SUA – Fundația Freedom House in Moldova.

 

Femeile avocate sunt instruite în utilizarea tehnologiilor informaționale pentru a fi mai eficiente, a gestiona mai rațional timpul (pentru autoinstruire, timp cu familia, timp personal),  a ridica performanța profesională și personală, dar și a spori calitatea asistenței juridice oferite cetățenilor, prin utilizarea eficientă a bazelor de date juridice și a portalurilor electronice, a semnăturii electronice, depunerea electronică a cererilor, declarațiilor, monitorizarea procesului, întocmirea actelor în word și gestionarea tabelelor excell, precum și alte aspecte provocatoare identificate de către participanți în activitatea de zi cu zi.               

                                              

 

 

 ____________________________________________________________________________

Astfel, reamintim că proiectului Instruirea femeilor avocate în  utilizarea tehnologiilor informaționale în activitatea profesională”, face parte din programul de granturi Maratonul Justiției, care este implementat de către INVENTO, cu suportul poporului americat, prin intermediul Departamentului de Stat al SUA și a Fundației Freedom House in Moldova.