Ești OK? Te simți bine? Este cineva căruia i-aș putea telefona?

Eu nu voi tăcea, voi vorbi alături de campania Red My Lips, care se organizează la nivel mondial anual, în luna aprilie (Sexual Assault Awareness Month) și este menită să sporească vizibilitatea și conștientizarea fenomenului de violență sexuală față de femei și violență domestică.

 

În anul 2019, A.O. ”Acțiune pentru Justiție” și-a asumat inițiativa să desfășoare la nivel local această campanie, cu scopul de a sensibiliza, sprijini și solidariza societatea cu victimele violenței sexuale și violenței domestice, și să lupte împotriva miturilor și stereotipurilor despre viol și blamarea victimelor.

Scopul campaniei este de a sensibiliza, sprijini și solidariza societatea cu victimele violenței sexuale și violenței domestice, și să lupte împotriva miturilor și stereotipurilor despre viol și blamarea victimelor.

Ne tot convingem că violul se întâmplă numai cu "acele fete" care "nu sunt atente", "dau semnale mixte" sau "se regăsesc într-o situație proastă". Și alegem să credem că bărbații și băieții sunt rareori, dacă vreodată, victimizați. Această tendință de a blama și judeca supraviețuitorii care vorbesc despre situația retrăită nu face decât să îi pe alții că fac bine să păstreze tăcerea, dând celor care comit aceste crime undă verde pentru a continua să o facă fără consecințe. În plus, în mod frecvent înțelegem greșit violul și agresiunea sexuală ca fiind ceva provocat de atracția sau dorința sexuală incontrolabilă, în loc de ceea ce este cu adevărat: un act de dominare, abuz și violență.

Astfel, Campaniei Red My Lips, s-au alăturat deja A.O. INVENTO  și Institutul Național al Justiție (INJ) 

 

 

Dacă dorești și tu să fii parte a campaniei #RedMyLips2019, ești invitat să participi în concursul fotografic.

Fă-ți propria poza #RedMyLips și posteaz-o pe Facebook sau Instagram!

Folosește hashtag-urile: 
#RedMyLips #RedMyLipsMD #OnlyYesMeansYes #A4J#ActiunePentruJustitie #ActionForJustice #INVENTO #INJ #RedMyLipsMarathon,

 

Alătură-te provocării #RedMyLipsMarathon, pentru că blamarea victimelor violenței (sexuale și în familie) este inadmisibilă!