E greu de crezut, dar suntem deja la două luni diferență de la marele eveniment - Diamond Challenge Summit 2019, unde echipa GEN2GEN din Moldova a reușit să se claseze în top 4 și a obținut un premiu în valoare de 2.000 de dolari.

Deși suntem deja în toiul pregătirilor pentru cea de-a VII-a ediție a competiției Diamond Challenge Moldova, care urmează sa fie lansată, tradițional, în septembrie anul curent, totuși, febra evenimentelor din perioada 13 - 15 aprilie, 2019 nu ne lasă. De aceea, am decis să vă pregătim un top 3 cele mai social responsabile companii din Republica Moldova pentru tinerii, care nu au ezitat și au susținut echipa GEN2GEN în parcursul său către marea finală internațională a competiției.

Astăzi, dorim să le aducem sincere mulțumiri tuturor actorilor datorită cărora a fost posibilă realizarea celei de-a VI-a ediție a competiției:

Sponsor General - Turkish Airlines;

Sponsori - Moldova AgroindbankPurcari Wines;

 

 

Astfel, datorită companiei aeriene TURKISH AIRLINES, în persoana dlui Abdurrahman YARAN, a fost posibilă acoperirea cheltuielilor de transport pentru echipa GEN2GEN. Iar, Moldova Agroindbank și Purcari Wines au susținut participanții prin acoperirea cheltuielilor adiționale (vize, transfer, etc.).

 

 

În acest context, datorită acestor colaborări Republica Moldova a reușit să revină pe arena internațională a competiției după o pauză de un an: "Diamond Challenge este un program unic care aspiră să educe tinerii în spirit antreprenorial de pe băncile liceului. Pe lângă faptul că acesta oferă un program educațional diversificat și interactiv pentru tinerii, la nivel internațional pune la bătaie și premii băneștii pentru realizarea ideilor de afaceri a tinerilor. Cu părere de rău, competiția nu prevede acoperirea cheltuielilor de transport echipelor învingătoare pentru a merge la finala internațională a competiție. Ne bucurăm că am reușit să dezvoltăm mai multe acorduri de colaborări și sponsorizări în cadrul celei de-a VI-a ediție a competiției pentru a face posibilă participarea Republicii Moldova la finala internațională din Delaware, SUA. Iar, deschiderea și receptivitatea companiilor TURKISH AIRLINES, Moldova Agroindbank și Purcari Wines ne-a surprins plăcut. INVENTO a acceptat provocarea, iar sponsorii competiției au demonstrat că inițiativele frumoase susținute pot aduce glorie Republicii Moldova la nivel internațional. Sperăm să avem o colaborare la fel de frumoasă în continuare.", a declarat coordonatoarea de proiect Diamond Challenge MoldovaMarina ȚURCANU.

 

De asemenea, însăși, membrii echipei învingătoare GEN2GEN au rămas impresionați de intervenția și susținerea de care au beneficiat.

Daria BOUNEGRU, a specificat în legătură cu acesta: "Sunt încântată de aceste colaborari și vreau să îmi exprim recunoștința față de sponsorii proiectului pentru oportunitatea oferită de a merge în SUA. Datorită implicării acestor companii am avut posibilitatea să participăm la cea mai renumită competiție de antreprenoriat din lume - Diamond Challenge și să ne poziționăm drept tineri antreprenori cu potențial înalt de dezvoltare. Cu certitudine, fără implicarea și susținerea sponsorilor, în special TURKISH AIRLINES, participarea în cadrul finalei internaționale a competiției ar fi fost doar un vis. Acum, am reușit să trăim visele și să demonstrăm lumii întregi că Republica Moldova mai are tineri dedicați. Mulțumesc!".

Alexei MURINEȚ, s-a arătat şi el impresionat: "Am fost impresionați de aceaste colaborări. Ne aflam în al nouălea cer de bucurie când am fost informați că totuși putem participa la finala internațională a competiției din Delaware, SUA. Mulțumim TURKISH AIRLINES, Moldova Agroindbank și Purcari Wines pentru posibilitatea de a prezenta lumii întregi ideea noastră de afaceri".

 

Echipa INVENTO, le aduce sincere mulțumiri sponsorilor și partenerilor noștri care au făcut posibilă organizarea unei noi ediții de succes: Diamond Challenge Moldova 2019!

 

 

*****

Reamintim că Diamond Challenge Moldova este un proiect de origine americană, care își propune să întrunească mai multe echipe de pe teritoriul întregii țări, a câte 2-4 membri, ghidați de un lider adult, care au ocazia pe parcursul proiectului să cunoască o abordare inovativă a domeniului de business, să consulte mentori avizaţi în diverse domenii și să dezvolte singuri o idee de afacere.

Universitatea Delaware - Horn Entrepreneurship a creat programul Diamond Challenge cu scopul de a oferi tuturor liceenilor din lume oportunitatea de a învăța mai multe despre antreprenoriat și de a transforma propriile idei în realitate. Participanții Diamond Challenge câștigă o experiență valoroasă în domeniul antreprenoriatului clasic și a celui social.

La finala națională a competiției, echipa învingătoare a primit invitația de a merge în Delaware, SUA, unde sunt puse la bătaie următoarele premii pentru participanți:

  • locul I - $13,000

  • locul II - $9,000

  • locul III - $5,500