A.O. ”Acțiune pentru Justiție” lansează cea de-a patra ediție a programului „Acțiune pentru Justiție” - platformă națională de formare a tinerilor juriști. Acesta are drept scop dezvoltarea unei rețele a tinerilor profesioniști din drept, așa încât pregătirea acestora să determine un nivel înalt de profesionalism și integritate în cariera ce o vor urma.

 

Apelul e deschis pentru toți tinerii juriști (în curs de obținere a Licenței în Drept, ori absolvenți) cu vârsta cuprinsă între 22 și 35 de ani,  ce au drept deziderat formarea profesională și personală prin intermediul educației nonformale și relaționarea cu instituții și actori din sistemul de drept. 

 

Programul s-a bucurat încă din primele ediții de susținerea oferită de către Departamentul de Stat al Ambasadei SUA, Secția Justiție penală și aplicare a legii și a fost realizat în continuare, în parteneriat cu Fundația Hanns Siedel în Republica Moldova, Asociația Tinerilor Avocați din Moldova, Pretura Sectorului Centru, Institutul Leavitt pentru Dezvoltare Internațională și a Fundației Freedom House în Moldova.

 

Aflat deja la cea de-a IV-a ediție, programul „Acțiune pentru Justiție” se mîndrește deja cu o rețea de peste 60 de absolvenți, care activează în calitate de avocați, funcționari publici, procurori, lideri de organizații ș.a. Mai multe despre aceștia, cât despre prima, a doua și a treia ediție a programului pot fi aflate aici

 

În continuarea, cea de-a patra ediție a proiectului „Acțiune pentru Justiție” oferă următoarele module de formare:

  1. IKnow (Cunoaștere) – Curs de dezvoltare personală pentru capacitarea în domeniul  liderismului, oratoriei, managementul timpului, brandului personal și comunicării eficiente.
  2. ILearn (Interacțiune) -  Sesiuni cu experți profesioniști din drept și nu numai, din țară și de peste hotare, în cadrul cărora vor fi abordate subiecte actuale sistemului de drept.(Ex-plu: Dreptul proprietății intelectuale, Practicile CtEDO, Dreptul concurenței.)
  3. ICare (Relaționare) –Comunitatea #A4J reprezintă o rețea națională de tineri juriști. Astfel, fiind parte a programului, devii parte a comunității. 
  4. ICan (Acțiune) – Instruire și consiliere în domeniul managementului proiectelor. 

 

Pe lângă acestea, în cadrul programului „Acțiune pentru Justiție” se vor desfășura o serie de evenimente publice și întâlniri regulate cu experți de peste hotare, dar și cu absolvenții primelor ediții a proiectului - membri ai rețelei  „Acțiune pentru Justiție”. 

Durata programului: octombrie – decembrie 2019 (60 ore de instruire).

Perioada de aplicare: 13 septembrie – 29 septembrie 2019.

Cei mai activi participanți ai proiectului vor fi premiați cu o vizită de studiu peste hotare.

 

Modul de aplicare: Selecția participanților se va desfășura în două etape:

Etapa I

Fiecare aplicant va completa un formular de participare, pentru care vor fi pregătite următoarele informații:
- CV personal (în format PDF);
- Motivația participării în cadrul programului.
Formularul urmează a fi completat până pe 29 septembrie 2019, ora 23:59. 

Pentru întrebări, detalii despre program, puteți interveni la adresa de email: actionforjustice2@gmail.com, cu următoarea mențiune: „Aplicație Acțiune pentru Justiție

 

Etapa a II-a

Interviul
Pentru evaluarea obiectivă a fiecărui aplicant, interviul va fi desfășurat de către un juriu profesionist în perioada 01 octombrie – 04 octombrie 2019. Scopul acestei etape este de a determina responsabilitatea, determinarea și pregătirea aplicantului.

Odată cu evaluarea finală, vor fi selectați 22 de aplicanți.

Taxa de participare - 1000 lei

Rezultatele finale vor fi comunicate persoanelor selectate prin e-mail sau telefon.

Urmăriți pagina noastră de facebook pentru a fi la curent și cu alte activități #A4J.

 

Pentru informații suplimentare:
Adrian +373 68633646
Irina +373 69531293
Augustina +373 68646386
E-mail: actionforjustice2@gmail.com

 __________________________________

”Acțiune pentru Justiție, ediția a IV-a” face parte din programul de granturi Maratonul Justiției, care este implementat de către INVENTO, cu suportul poporului american, prin intermediul Departamentului de Stat al SUA și a Fundației Freedom House în Moldova.