În perioada 15 mai – 15 iunie, echipa INVENTO a desfășurat un proces de evaluare a necesităților de educație juridică a tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14- 30 de ani. Cercetarea a fost realizată prin intermediul chestionarului și focus grupurilor organizate în format online cu tinerii.

 

Astfel, au fost definite subiectele de interes și imperios necesare în situațiile cel mai des întâlnite de către tineri. Acestea urmează să fie discutate/comunicate  în următoarele 5 luni, pe canalul media al INVENTO: Ține de TINEri.

 

În perioada mai 2020 – februarie 2021, INVENTO desfășoară proiectul „Tinerii în siguranță - educația juridică pentru un mediu fără riscuri”. Acesta face parte din Campania Națională pentru o Justiție Sănătoasă și este susținut, prin grant, de către Millenium DPI Partners. Astfel, pentru a satisface necesitățile tinerilor, a fost realizat un exercițiu de evaluare a necesităților acestora, în baza rezultatelor căruia vor fi dezvoltate produse media (video și podcast) pentru educația informală a tinerilor.

 

Conform datelor finale din sondaj, subiectul cu cel mai mare grad de interes din partea tinerilor este siguranța online (38 % au indicat că vor să afle mai multe despre drepturile lor în spațiul online) și bullying-ul (42% au indicat că cunosc foarte puțin despre acesta, dorindu-și să afle mai multe).

 

În procesul de analiză, au fost identificate problemele și interesele tinerilor, rezultatele pot fi accesate AICI

În contextul identificării acestor subiecte de interes, INVENTO lansează în luna iunie canalul media Ține de TINEri, unde va comunica informații juridice despre subiectele listate mai sus. Calendarul emisiunilor va fi comunicat public pe pagina organizației. Canalul media va livra răspunsuri juridice video, cât și în format podcast. Răspunsurile juridice vor fi oferite de către rețeaua de tineri juriști din comunitatea Acțiune pentru Justiție. Activitatea canalului poate fi urmărită pe pagina INVENTO și cea de Facebook.
 
Nota bene: Manifestăm recunoștință partenerilor de la Consiliul Național al Tineretului din Moldova, pentru comunicarea sondajului prin intermediul platformei U-Report Moldova. În aceeași măsură, mulțumim tinerilor care au participat la cele 3 focus grupuri organizate în format online.
_____________________
Proiectul „Tinerii în siguranță - educația juridică pentru un mediu fără riscuri”, este implimentat de către INVENTO și face parte din Campania Națională pentru o Justiție Sănătoasă și este susținut, prin grant, de către Millenium DPI Partners.