În ultimii ani economia socială a devenit unul dintre cel mai frecvent abordate subiecte atât la nivel naţional cât şi internaţional. Întreprinderile sociale s-au dezvoltat vertiginos în majoritatea ţărilor membre ale Uniunii Europene. Conform datelor din 2010, în ţările din Uniunii Europene economia sociala angaja 14 milioane de persoane, sau 6,5% din populaţia ocupata a UE. În acest context, Asociația Obștească INVENTO lansează ONE STEP AHEAD TOOLKIT, un set de instrumente destinate lucrătorilor de tineret, mentorilor, precum și tuturor celorlalți care doresc să ajute la răspândirea conceptului de Antreprenoriat Social, valabil în limba engleză și română

 

One Step Ahead Toolkit reprezintă un set de 16 instrumente practice, ce înglobând cele mai bune practici din Polonia, Georgia, Suedia și Republica Moldova, dezvoltate pe parcursul unui an de către participanții proiectului #OneStepAhead. Acesta poate fi accesat absolut gratuit și utilizat de toți cei ce doresc să contribuie la răspândirea conceptului de antreprenoriat social. 

Pentru limba română, accesați aici, pentru limba engleză, accesați aici

 

Acest toolkit a fost realizat în cadrul Proiectului "One Step Ahead", finanțat de către Comisia Europeană prin intermediul Programului Erasmus+ KA2 - Cooperare pentru inovare și schimb de bune practici - Consolidarea capacităților în domeniul tineretului.

________________________________________________________________________________________________________

Organizații partenere: Caucasus Youth Nexus (Georgia) Fundacja Autokreacja (Polonia) Youth Power (Suedia)