EQYP_INVENTO_Yerevan_Armenia

În perioada 13.09-18-09.2016, la Erevan, Armenia, s-a desfășurat seminarul European Quality in Youth Projects. În cadrul seminarului, 15 lucrători de tineret din 10 țări au făcut schimb de bune practici în domeniul managementului de proiect și au lucrat asupra Standartului de Calitate EQYP. Acesta presupune un ghid de orientare pentru toți managerii de proiect care implementează proiecte de lungă și scurtă durată, dedicate tinerilor. Ghidul urmează a fi prezentat curând publicului larg.

 
Pe parcursul a patru zile, participanții la seminar au reușit să cunoască contextul local, nevoile, prioritățile, provocările și oportunitățile actuale printr-un șir de vizite la mai importante locuri și instituții de stat. Una dintre acestea a fost vizita la Complexul Memorial Tsitsernakaberd, în memoria victimelor genocidului din Armenia, care deloc întâmplător, a avut loc de Ziua Internațională a Democrației. Pe lângă aceasta, participanții au putut afla mai multe despre calitatea în sistemul educațional și non-guvernamental de la factorii locali de decizie, în cadrul unei vizite oficiale la Parlamentul Armeniei, unde a avut loc o ședință cu doamna Vice Președinte Parlamentului Armeniei, Hermine Naghdalyan și doamna Ruzanna Muradyan, Președinta Union of School Centers Union of Legal Entities  Armenia. Aceasta vizită a fost urmată de European NGO Fair, un târg al oportunităților europene, unde peste 100 de persoane, printre care directori de instituții de învățământ, lucrători de tineret și studenți au putut afla mai multe despre activitatea a 10 ONG-uri europene și au putut stabili relații de parteneriat. 
 
 
Seminarul EQYP a succedat trainingul EQYP, care a avut loc la București în luna mai 2016, unde peste 30 de lucrători de tineret au învățat bune practici de îmbunătățire a indicilor de calitate în proiectele implementate de către ei. 
 
 
 EQYP este un proiect co-finanțat de programul Erasmus+ și implementat de organizația GEYC (RO), Education without borders (ARM) și Prisma European Network. INVENTO este membru co-fondator al rețelei PRISMA.