ActionForJustice_logo Tinerii juriști se lansează în acțiune. De data aceasta, în cadrul unei vizite de studiu la București. Așa cum a fost anunțat la începutul proiectului, cei mai activi participanți vor beneficia de o vizită de studiu la București. În baza rezultatelor demonstrate pe parcursul proiectului „Acțiune pentru Justițe”, dar și a implicării active pe parcursul acestuia, au fost selectați următorii participanți: Olga Rabei, Florin Mihailov, Irina Seghera și Nicolae Pascaru. În următoarele zile, aceștia urmează să învețe mai multe despre sistemul judiciar din România, prin prisma instituțiilor de stat, a organizațiilor non-guvernamentale, dar și interacționând cu profesioniștii în domeniu și studenții care-și urmează studiile la drept.

 
Programul primei zile este deschis de o vizită de lucru la Direcția Generală Anticorupție, urmată de o vizită la Parlamentul României, acestea fiind succedate de o altă vizită de studiu la Asociația „Pro Democrația” și organizația GEYC România. Programul din ziua doi, prevede o întâlnire cu un judecător român din cadrul Curții de Apel, București, o sesiune de cunoaștere cu studenții din România de la Drept, o vizită de lucru la Centrul de Resurse Juridice România și o ultima vizită la Spațiul Public European, gestionat de Reprezentanța Comisiei Europene în România. 
 
 
„Acțiune pentru Justiție” este un proiect național ce are drept scop formarea personală și profesională a 20 de tineri juriști, pe parcursul a nouă luni de zile, pentru a acționa cu integritate și profesionalism, creând nemijlocit o rețea de persoane cheie întru dezvoltarea țării.

Proiectul „Acțiune pentru Justiție” este susținut prin grant de către Departamentul de Stat al Ambasadei SUA, Secția Justiția penală și aplicare a legii și implementat de organizația Invento.