În perioada 22-28 noiembrie 2016, mai mulți lucrători de tineret și manageri ai organizațiilor nonguvernamentale din șapte țări, inclusiv Moldova, au participat la o instruire desfășurată de către organizația JuBuK (Germania), cu suportul  Ministerului de Externe al Republicii Federale Germane (Auswärtiges Amt).

 

JuBuK_Bridges_Invento

 

Timp de șapte zile, participanți din șapte țări au fost instruiți în domeniul managementului de proiect, a dezvoltării societății civile și a dialogului intercultural. Acest curs de formare, găzduit de către organizația JuBuK, în orașul Cologne, Germania, a avut drept scop major sprijinirea dezvoltării profesionale a lucrătorilor de tineret şi liderilor  de ONG-uri, şi îmbunătățirea calitatății proiectelor desfășurate cu privire la drepturile civile şi implicarea activă în comunitate. Pe parcursul trainingului, participanții au deprins diverse metode nonformale de lucru, de motivare a tinerilor de a se implica în comunitățile acestora și dincolo de ele, modalități de scriere și implementare a proiectelor, dar și au făcut schimb de bune practici în domeniul managementului de proiect și a fundraisingului, creând o listă cu posibilități de contractare a fondurilor nerambursabile.

 

JuBuK_Bridges_Invento

 

La sfârșit de proiect, cei aproape 30 de participanți la număr au pus bazele unor viitoare colaborări, prin scrierea în comun a diverselor proiecte transfrontaliere. Bridges Building - Fostering Dialogue nu este altceva decât un loc în care se contopesc oameni frumoși, de la care ai multe de învățat, și idei strălucite, iar aliajele obținute reprezintă colaborări longevive și proiecte calitative. Mă bucură enorm faptul că în urma acestui curs de formare, organizația noastră s-a mai ales cu câțiva prieteni de încredere, împreună cu care am pus bazele unor colaborări de durată”, a menționat Ana Mîrza, vicepreședinta organizației INVENTO, prezentă la acest curs de formare. 

 

JuBuK_Bridges_Invento

 

„Bridges Building - Fostering Dialogue” a fost desfășurat de către organizația  JuBuK, cu suportul Ministerului de Externe al Republicii Federale Germane (Auswärtiges Amt).

Mai multe despre JuBuk și activitățile desfășurate de aceștia, puteți afla aici.